sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Hippa 5 vuotta

Ajan kulumista on vaikea käsittää, mutta hyväksyttävä se silti on. Hippakin vasta syntyi ja nyt se jo täytti viisi vuotta.


Leikkisyyttä piisaa edelleen ja lelujen koko tuppaa kasvamaan. Muna on jälleen kadonnut jonnekin, mutta kanisteri ajaa saman asian. Toisin sanoen Hippa ajaa kanisteria.

Synttärit pidettiin meillä. Satu, Viiru ja Piki sekä Jenna ja Toma-veli tulivat käymään kakkuineen ja lahjoineen. Mukana tuli vielä Eveliina ja pikkuinen collienpentu Kiila. Minullahan ei tietenkään ollut Tomalle mitään varattuna, mutta ehkä koirien makkaransyöntikilpailu ja ihmisille paistetut muut herkut ajoivat saman asian.

Ensin käytiin pienellä lenkillä, että hurja aussiejengi pääsi vähän tuulettamaan itseään ja rauhoittumaan. Pikku-Kiilan takia ei tehty pitkää kävelyä.

Koska koiria oli nyt niin vähän, makkarakisan alkusarjat toteutettiin arpomalla ensin parit ja niistä voittajat pääsivät loppuotteluun, jossa selvisi kolmen kärki yhdellä kertaa.

Viiru oli joskus Jatsin synttäreillä ylivoimainen, mutta Jatsi sai revanssin ja voitti niukasti. Eveliina otti kuvia ja Jenna sai huolehtia Hipasta, koska Kiila ja Toma karsiutuivat. Jenna oli tässä lajissa ensikertalainen ja totesi, että tekniikassa oli toivomisen varaa. Kivaa oli ja koirilla varsinkin.

(Kuva: Eveliina Mäkeläinen)

Loput makkarat syötin koirille hyvässä sovussa ja järjestyksessä. Kuvassa vasemmalta Jatsi, Hippa, Toma, Viiru ja Piki.

(Kuva: Eveliina Mäkeläinen)

Tomalla tosin järjestäytyminen kesti kun piti kaahottaa ympäri pihaa kuin järjetön ennen kuin tajusi, että täällähän on syömistä tarjolla. 

Viiru taas näytti viisautensa tosi fiksulla tavalla. Annoin jokaiselle palasen alkaen vasemmalta ja kun Viiru oli makkaransa nielaissut, siirtyi toiselle puolelle ja istua napsahti rivin jatkoksi täysin viattoman näköisenä, että "tässähän minä olen koko ajan ollut, jatka vaan namien jakelua". Eikä Piki jäänyt sen tyhmemmäksi. Katsoi isosiskosta mallia ja teki saman tempun.

Kahvittelun aikana isommat rapakintut saivat olla pihalla, mutta Kiila pääsi ihmettelemään sisätiloja ja Hipan leluja. Kyllä oli reipas pentu kaikin puolin.

Kiitoksia kaikille käynnistä!

Ei kommentteja: