maanantai 1. maaliskuuta 2010

Aktiivinen viikonloppu

Pojat lähtivät perjantaina viettämän isiviikonloppua. Päätin, että menen lauantaina Mustavaaralle hakemaan ostamani lumilaudan ja tietenkin testaan sen siinä samalla.

Aamulla huomasin eteisen lattialla lätäkön. Taas! Suveentunut lumi oli käynyt raskaaksi katolla ja painautui katon läpi sisälle. Nakkasin ämpärin alle ja painuin rinteeseen. Asiat tärkeysjärjestykseen.

Eipä muistunut mieleen, että siellähän oli ne parkkiskabat ja porukkaa ihan pipona. Lautani oli liikenteessä, mutta sain lainata ilmaiseksi toisen laudan ja vanhempi toimitusjohtaja oli niin kiitollinen kirjoittamastani jutusta, että antoi minulle kolmen tunnin hissilipun. Säästin siis 41 euroa, että ei paha. Ilma oli hyvä ja rinteet loistavassa kunnossa.

Hieman tunsin oloni erilaiseksi, kun siellä nuorisojoukon keskellä lautailin. Eikä siinä mitään, mutta kun huimana en osaa olla pois hyppyreistä ja se on aika koominen näky näin keski-ikäisen naisihmisen ollessa kyseessä. Oli siellä ihan aikuisen ikäistä miesväkeä, mutta lajitoverit taisivat kaikki olla max 16 vuotta. Mukavaa oli silti, sen saatte uskoa!

Elinaa kävin moikkaamassa ja siellä se reppana oli kamalan flunssan kynsissä. Turre taas ei tiennyt, millä tavalla olisi lähestynyt kun oli niin iloinen nähdessään minut. Pettyi vaan kun Jatsi ei ollut mukana.

Marinkin luona piipahdin ihan yllättäin kun kerran olin liikenteessä. Wallu tunsi jälleen passatin äänen ja askeleeni, kun ei vaivautunut haukkumaan. Ruskea pieni pyörremyrsky ilostui niin ylenpalttisesti, että piti laittaa portin taakse rauhoittumaan. Mahotonta meininkiä.

Jalat olivat lautailusta vetelinä, mutta ei auttanut. Katolle oli kiivettävä. Sen urakan jälkeen kävin viemässä Jatsinkin viettämään isiviikonloppua, koska seuraavana päivänä oli lähtö Lahteen aussieyhdistyksen vuosikokoukseen.

Miimin piti lähteä mukaan, mutta hänkin oli flunssassa, joten Marin kanssa lähdettiin ajelemaan. Varkaudessa napattiin Hanne kyytiin.

Lahteen saavuttua oli jo aika hillitön nälkä, joten suunnistimme aidon italialaisen Mamma Marian pasta-annosten ääreen. Söin spagettia, jossa oli jättikatkarapuja, oliiviäljyä ja todella rutkasti valkosipulia. Jälkkäriksi italiaanojen itsensä tekemää jäätelöä. Huh, miten hyvää! Niillä eväillä pärjäsi pitkälle iltaan.

Kokous meni Ahosen Riitan luotsaamana tosi ripsakasti. Ojasen Annesta tuli puheenjohtaja ja hallitukseen saatiin monta uutta, mutta ennestään niin tuttua tyyppiä. Hieno, upea hallitus.

Kotona olin yhdentoista aikaan illalla. Markku oli tullut poikien kanssa meille ja koko porukka mahataudissa. Pojat onneksi toipumassa, mutta töihin en päässyt, kun olivat kuumeisia ja muutenkin vielä vähän huonovointisia. Kävin aamulla kaupasssa ja Jatsin kanssa lenkillä kun itselläni ei ollut vielä mitään oireita. Saa nähdä, koska sairastun.

Ei kommentteja: