sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Voittaja-fiilis

Otsikon fiilis aiheutui pelkästään siitä, että sain itseni myös Jatsin kanssa tokokehään. Sääntöjen mukaan meidän oli aloitettava voittajaluokka eikä siihen auttanut mikään.

Viimeksihän me olimme tokokehässä vuonna 2006 joulukuussa, jolloin titteliplakkariin rapsahti TK2. Siihen loppuivat minun tottelevaisuuskouluttajan ominaisuudet ja kyvyt, joten siirryimme kokopäivätoimisesti palveluskoirapuuhien pariin.

Pk-kentiltä saimme kotiinviemisinä VK1, joka jäi viestiradalta ainoaksi koulariksi ja viimeisimmäksi keväällä 2010 JK3 jopa 1-tuloksella. KVA alkoi kiilua silmissä, mutta olosuhteet päättivät toisin. Jatsi oli alkanut reagoida paukkuihin ja sen takia syksyn 2010 koe meni pieleen ja jäi muutenkin viimeiseksi. Erilaisten oireitten perusteella vein sen kuvattavaksi ja selässä todettiin spondyloosi.

Täytyi siirtyä takaisin kevyempään lajiin. Lääkinnän, levon, kevyen liikunnan ja hieronnan sivussa aloimme treenata tokoa ja vihdoin ilmoitin Jatsin kokeeseen. Isoja odotuksia ei ollut, vaan tarkoitukseni oli päivittää koetilanne Jatsin kanssa.

Tänään Uimaharjussa tuomaroi Erkki Shemeikka ihanan aurinkoisissa olosuhteissa ja rivimme näytti tältä:

Paikkamakuu 8 (Nousi istumaan kun ohjaajat tulivat takaisin kehään.)

Seuraaminen 7,5 ( Ekan pysähdyksen perusasento jäi tekemättä ja lopussa tuli liikaa väljyyttä. Alku meni mukavasti.)

Liikkeestä istuminen 0 ( Jäi seisomaan! Idioottivarma liike treeneissä.)

Luoksetulo 0 (Meni läpijuoksuksi. Ei edes harkinnut pysähtymistä, mutta tulipahan vauhdilla sen minkä tuli. Opettelemme siis pysähdykset uudestaan.)

Ruutu 0 ( Koomikko haki paikkaansa kuin Kallio-Herkon uuni. Lopulta annoin lisäkäskyn, jolla meni ruutuun, mutta sivurajan yli ja etutassut jäivät ulkopuolelle.)

Hyppynouto 6,5 (Lähti vauhdikkaasti ja tarttui yhtä innolla, mutta pudotti hetken päästä. Tuomarin kommentti: "Alku näytti hyvältä, mutta miksi ihmeessä se piti pudottaa? Perusasentokin jäi vähän vajaaksi ja sitä kynsien rapsahdusta esteeseen en kuullut.") Shemeikka on mainio.

Metallinouto 7 (Tämäkin piti pudottaa, mutta otti sentään ilman käskyä - vaikkakin irvistellen - ja toi nätisti.

Tunnistusnouto 0 (Tässäkin pääsi pelleily kunnolla vauhtiin. Hänen kuningattaruutensa ei voinut pysyä aloillaan sitä hetkeä kun käännyin selin liikkuriin ja piti komentaa, ettei sentään katoa kehästä. Etsi tehokkaasti, mutta toi väärän ja olihan siinä hampaanjälkiäkin.)

Kauko-ohjaus 8 (Tämä yllätti! Jatsi teki kaikki vaihdot yhdellä käskyllä ja nousi maasta istumaan kunnolla eikä vain puolitiehen. Harmi kun eteni sen verran, että pisteitä ropisi.)

Kokonaisvaikutus 8

Lopullinen pistemäätä oli 129 eli ei tulosta.

Positiivista tässä oli se, etten jännittänyt oikeastaan yhtään. Jatsi oli omanlaisensa hössöttäjä ja siitäkin olen iloinen. Luulen, että kokonaisvaikutus oli kasi sen ansiosta, että olin itsekin koko ajan suunnilleen yhtä hyvällä tuulella kuin koirani, vaikka se nollia keräilikin.

Ei tämä onneksi ole niin vakavaa, mutta tulipahan pureskeltavaa seuraavaa koetta silmällä pitäen. Lisätreeniä niihin mitä ei osattu ja tarkkuutta niihin mitä osattiin suunnilleen. Helppoa kuin heinänteko sateella.

Jatsi on niin huumorintajuinen eläjä, että sen kanssa on kiva puuhata vaikka ei ihan putkeen menisikään. Ihana höppänä kertakaikkiaan!


Ei kommentteja: