lauantai 3. toukokuuta 2014

Vappua ja vanhoja autoja

Meillä oli mukava vappu. Vietettiin se omalla porukalla ilman turhia hössötyksiä.
Poikien koululla oli keskiviikkona vappurieha, mihin sai pukeutua naamiaisasuun. Atte halusi olla Viikatemies, joten ukki pääsi tekemään viikatetta edellisenä iltana. Kylällä olivat kuulemma vähän tuijotelleet, kun Atte kulki viikate olalla ja melko karmaisevan näköisenä muutenkin.


Aattona lupasin pojille, että grillataan ja se tehtiin vaikka oli aika kylmä. Samalla kulotettiin lehtikasoja pienemmiksi.


Vapunpäivänä lähdettiin kaupunkiin katsomaan vanhojen autojen kulkuetta. Olimme paikalla hyvissä ajoin, joten kulkueen lähtöä odotellessa piti aikaa kuluttaa sopivalla tavalla. Onneksi lähellä oli leikkikenttiä.Kulkue lähti matkaan ja autot olivat suunnilleen vuosimallijärjestyksessä. Vanhimmat ovat huvittavan näköisiä kaikessa tyylikkyydessään.


1950-60 -luvun Jenkkiautot viehättävät silmääni jostain syystä erityisen paljon. Lienenköhän elänyt jossain edellisessä elämässä siellä?Pekka ja Tanja ajelivat myös kulkueessa vm. -75 Bemarilla. Pikkupojat näyttivät köllöttelevän tyytyväisinä takapenkillä omissa bokseissaan.


Tässä vielä sekalaisessa järjestyksessä muutamia komistuksia.Lysti jatkui torilla kun poikien kaverit Eero ja Risto osuivat meidän kanssa nokatusten. Heidän vanhemmat olivat luvanneet, että saavat palloilla keskenään kun Joensuun tori on sen verran pieni, ettei siellä pääse pahasti eksymään. Atte ja Kimmo liittyivät heidän seuraan ja minä tuppauduin Terhin ja Vesan jengiin. He jonottivat lörtsykojulla, mutta sain puhuttua Big D's hamburgerien ääreen. Eivät olleet vielä maistaneet maailman parhaita, oikealla tulella paistettuja hampurilaisia, joten jo oli korkea aika. (Kuva on viime kesältä.)


Vielä karkkia kyytiin ja kotiin. Minä olin reissun jälkeen ihan poikki, mutta pojissa riitti virtaa. Halusivat vielä grillata nakkeja, joten siitä vaan kun hoitivat homman keskenään. Minulle riitti sohva sillä hetkellä.

Ei kommentteja: