tiistai 10. maaliskuuta 2015

Näyttelytreeniä

Liperin Kennelkerho ilmoitti järjestävänsä muutamat näyttelytreenit maanantai-iltaisin Ylämyllyn Shellillä etupäässä metsästyskoirille, mutta muutkin ovat tervetulleita eikä edes maksa mitään. Kun eilen ei ollut Aten kuskaamista partioon, päätin Hipan kanssa mennä kokeilemaan kehäkäyttäytymistä kun oikeaan kehään ollaan ensi kuussa menossa.

Voi taivas mikä määrä koiria siellä oli! Meidän ryhmässä oli 13 koirakkoa ja kahdessa muussa suunnilleen saman verran. Saipahan siinä sivussa treenata kärsivällisyyttä ja seisottamista. Kävin välillä myös juoksuttamassa, ettei koiruus ihan jähmety.

Treeneissä ei sinänsä mitään uutta ollut. Vetäjä kävi moikkaamassa koirat, juostiin rinkiä ja kuultiin, mitä ja millä tavalla kehässä toimitaan. Ilmeisesti Hippa esiintyi sen verran edukseen, että se herätti huomiota muutenkin kuin rotunsa puolesta.
"Te ootte varmaan olleet näyttelyissä?"
"Joo, muutaman kerran."
"No tulkaapa sitten tänne näyttämään mallia!"

Kas! Päästiin ensimmäisenä yksilösuorituksiin. Ensin tietysti seisomaan sopivalle etäisyydelle "tuomarista" ja sitten ympäri ja edestakaisin. Tilaa oli reilusti, kunpa oikeissakin näyttelyissä olisi.
Mittaamiseen se suhtautui vähän epäluuloisesti, mutta saatiin mitattua. Neiti on 53 cm korkea, joten sekin selvisi kun kotioloissa mittaaminen on enemmän tai vähemmän epätarkkaa.

Hippa oli iloinen, rauhallinen odotellessa ja toimi kivasti silloin kun tapahtui.
Lopuksi vielä kahden ihmisen voimin kiersivät kopeloimassa koirat ja homma oli siinä. Kivaa oli.

Ei kommentteja: