keskiviikko 26. elokuuta 2015

RTK1 Hippa

Eipä ole kaikenlaisten mustikkasotien ja auto-ongelmien takia tullut naputeltua muistiin näitä tärkeämpiä juttuja.

Käväisimme Hipan kanssa Kuopiossa rallyilemassa Barbet ry:n järjestämässä kokeessa 8.8. ja kotiintuomisiksi sieltä tuli 92 pistettä eli tässä tapauksessa koulari RTK1. Tervemenoa avoimeen luokkaan sitten vaan.Hippa oli tällä kertaa haastava ohjattava. Se oli hyvällä mielellä virittelyssä ennen kehään menoa, mutta sitten lässähti. Ihan kuin se olisi pudotettu sohvalta suoraan hommiin. Jouduin kannustamaan tosi paljon, että olisi suunnilleen pysynyt mukana. Tällä kertaa jouduin jopa yhdellä kyltillä vähän korottamaan ääntäni, ettei olisi koskenut kylttiin. Aikaisemmin se ei ole kiinnittänyt niihin mitän huomiota.

Ensimmäinen moka tuli toisella kyltillä, joka oli Istu, kierrä koira. Hippa meni maahan, joten uusin liikkeen. Itse asiassa olen tosi iloinen tästäkin kokemuksesta, koska aivo raksutti niin rivakasti siinä tilanteessa ja älysin sen, että väärin suoritetusta tehtävästä menisi -10 pistettä, mutta uusinnasta vain -3.

Seuraava tehtävä oli Koira eteen, oikealta sivulle. Siinä tuli yksi miinus vinoudesta ja toinen epätarkasti suoritetusta tehtävästä.

Kymmenes kyltti oli Koira eteen + peruutukset ja siitä tuli myös -1 vinoudesta. Sinä päivänä Hipan kaikki eteen siirtymiset jäivät vinoiksi, joten jotain tarttee tehdä.

Lisäksi rapsahti kahden pisteen vähennys kokonaisvaikutuksesta ja syy oli ääntely. En muista missä kohdassa Hippa haukkui, joten vaikea sanoa oliko se turhautumista vai mitä. Luultavasti oli, koska liian kuumana se ei todellakaan käynyt.

Tuntui kuin rata olisi ollut väkisin väännettynä tehty suoritus, mutta ilmeisesti se ulkoa päin näytti paremmalta. En saanut kommenteista selvää, joten kävin sihteerin luona suomennuttamassa ne.
"Miellyttävä suoritus, rauhallinen ja varma suoritustapa" oli tuomari Tytti Lintenhofer lisännyt lomakkeeseen. Kas!
Sihteeri selvitti, että minun ohjaustapa miellytti tuomaria. En hihkunut ja heilunut joutavia, vaan annoin käskyt ja palautteet sievästi.
"Menit etkä meinannut ja se oli nättiä katsottavaa", sanoi toinenkin toimitsija.
Kyllä tuommoisesta palautteesta tuli heti hyvä mieli.

Nyt täytyy vain kokeilla, miten Hipan saisi toimimaan hyvällä fiiliksellä kehässä. Eihän nämä robotteja ole eikä tarvitsekaan olla, mutta vähän varmuutta olisi hyvä tuohon asiaan saada. Koirallakin olisi mukavampi olo.


Ei kommentteja: