keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Animaatioiden lumoissa

Minä, sisäinen lapseni ja ne kaksi konkreettisesti minusta ilmestynyttä lasta olemme hulluina 3D-elokuviin. Olemme lähikaikoina käyneet kolmesti elokuvissa. Kimmo sen lisäksi vielä Markon kanssa Hobitteja katsomassa.

Itse ilkimys 2 oli loistava. Siitä ei ole muuta sanottavaa kuin että kannattaa katsoa.

Sen jälkeen oli Frozen, jossa oli omasta mielestäni liikaa liian kimeällä äänellä esitettyä laulua, mutta tarina itsessään oli kiva ja huumori hyvää.

Kunhan sitä ensin pääsi katsomaan. Minulla on pieni pää ja lasit tuntuivat vähän löysiltä. Ajattelin, että jos tuosta ihan pikkuisen väännän... Ei olisi kannattanut. Sanka katkesi.
"No niin, nyt sie rikoit ne ja saat maksaa uudet!" Atte möykkäsi.
Menin nolona ovimiehen luokse ja anteeksi pyydellen sanoin, että nämä ikään kuin meni rikki.
"No, ne onkin aika heikkoa tekoa", miekkonen sanoi ja sieluni silmin näin "vanha ämmä ja noin helvetin idiootti" -ajatuskuplan pään päällä.

Eikä siinä vielä kaikki. Kun nauha lähti pyörimään - onko se muuten kela mikä pyörii? Nykyään kaikki on niin digitalisoitunutta - ja ensimmäiseksi näytettiin mainos "Käsittele 3D-laseja huolella" missä tyyppi katkaisee sangan.
"Kato nyt, ihan kun sie!" Kimmo sanoi. 
Juu, tiedän.

Kolmas oli The Lego Movie.

Huomio! Jos et ole kyseistä leffaa nähnyt ja haluat mennä katsomaan, lopeta lukeminen tähän! Seuraa kunnon spoilaus. 

Legomaailmassa oli Emmet-niminen tavallinen kaveri, hyvin positiivinen mutta ei juuri kavereita. Hän eksyy jonnekin josta ei saa mitään tolkkua (lue: en muista juonta), mutta samassa sekamelskassa seikkailee Batman, Lincoln ja Milhousekin vilahti. Vauhtia kyllä riitti.

Lopussa kuvaan ilmestyy oikeita ihmisiä. Isä oli rakentanut kellariin valtavan legokaupungin, johon ei saanut kukaan muu koskea.

Hänen arviolta 7-10 -vuotias poikansa meni sinne luvatta ja sitten ratkottiin isän ja pojan välisiä ristiriitoja. Lopulta poika sai luvan leikkiä isän leluilla.
"Nyt kun sinä saat leikkiä täällä, niin arvaa kuka muu saa leikkiä myös?"
"No kuka?"
"Sinun siskosi."
"MITÄ?!!"

Mentiin takaisin Lego-maailmaan, jonne tipahteli isoja palikoita:
"Me ollaan Duploja ja ollaan tultu tänne tuhoamaan teidät kaikki!"

Repesin aivan totaalisesti! Loistava loppuratkaisu!

Ei kommentteja: