tiistai 30. syyskuuta 2014

Uusia alkuja

Elämä on jaksoja ja yksi jakso päättyi tänään. Viimeinen virallinen päivä nykyisessä (eli entisessä) työpaikassani. Vaikka silloin viime vuoden tammikuussa iloitsin lahjapakettina syliin pudotetusta työpaikasta, iloa ei riittänyt pitkälle ja loppuaika oli kärvistelyä.

Jos joku ei sovi niin se ei sovi eikä vastaan kannata rimpuilla. Sillä vain sairastuttaa itsensä koko ajan pahemmin ja niin kävi. Työnkuvani oli toimistotyötä, josta iso osa asiakaspalvelua ja sekin mokoma vielä enimmäkseen puhelimessa. Puhelinkammoisen unelma-aikaa.

Monien tutkimusten ja haastattelujen jälkeen selitys kaikille sosiaalisten tilanteiden mokailuilleni ja muulle elämänmittaiselle stressille tuli toissa viikolla kun sain diagnoosin F84.5 eli Aspergerin syndrooma.

Jännä fiilis. Kaikki on kuin ennenkin, mutta silti mikään ei ole niin kuin ennen. Ymmärrys omaa itseä kohtaan nousi huimasti ja säälimätön täydellisyydentavoittelun ruoska asettui aloilleen. Naputtelen tästä aiheesta varmaan vielä jossain vaiheessa enemmän, kunhan saan ajatukseni selkeytettyä.
Nyt aion ottaa jonkin aikaa rennosti täysin hyvällä omallatunnolla.

2 kommenttia:

Hinni Ruottu kirjoitti...

Hyvä että nyt voit ottaa rennosti hyvällä omallatunnolla :) Varmasti vapauttavaa :)

Hanna P kirjoitti...

On, on! Finanssipolitiikkaan pitää tietenkin jotain suunnitelmia tehdä, mutta kellukoon minun valuutat sohvalla vieressä jonkin aikaa :D