sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Mölli-rallya

Käväisimme Hipan kanssa Joensuun Agilityurheilijoiden rally-tokon möllikisoissa. Kun virallisia kisoja on niin harvassa näillä nurkin ja harvemmin ollaan hallissa treenattu yleensä mitään, käytin tilaisuuden hyväksi ja otettiin maksullinen treeni.

Luokkia oli kolme: avoin luokka, alokasluokka ja alokasluokan mölliluokka, jossa palkkaaminen oli sallittua. Osallistuimme alokasluokkaan, johon meillä on kisaoikeus varsinaisissakin kokeissa.

Hippa ei tykännyt olostaan yhtään ja se näkyi.

Kahdella kyltillä oli maahanmenotehtävä eikä hänen koiruutensa ymmärtänyt käskyä. Niistä tuli -1 piste puutteellisesta yhteistyöstä.
Yksi vino suoritusasento ropsautti myös yhden pisteen pois.
Kontrollin puute pujottelutehtävässä tiesi -3 pistettä maksimista tiehensä.

Näin ollen saimme tulokseksi 94 pistettä ja sijoitus oli 8/17.

Pikkuisen kirpaisi, koska yhteistyössämme sen enempää kuin kontrollissakaan ei ole mainittavaa puutosta esimerkiksi Josepan kentällä. Tulkitsen tämän niin, että Hippa ahdistuu halliolosuhteista eikä se mikään ihme ole kun ei siellä juuri käydä.

Viime vuoden virallisesta kokeesta PoKS:in hallilla saimme paljon pienemmät pisteet, mutta Hippa oli siellä vähän paremmalla mielellä. Ehkä se ei kokenut ruohomattoista, kaikumatonta hallia niin pelottavaksi. No, spekuloidahan aina voi. Lisää treeniä, ei siitä mihinkään pääse.

En osannut myöskään viritellä sitä ennen kehään menoa millään tavalla sopivaan mielentilaan, joten homma oli pielessä heti alusta lähtien.
Jatsi taisi opettaa minut liian helpolle. Sen kanssa ei tarvitse oikeastaan minkäänlaista virittelyä ja toisilla se taas näkyy olevan millintarkkaa työtä.

Masentavaa. Hippa ansaitsisi paremman kouluttajan.

Ei kommentteja: