maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kaikenkarvaiset elukat kaupungissa

Maatalousnäyttely eli nykyilmaisuna Farmari 2015 oli ja meni. Osallistuimme poikien kanssa karkeloihin torstaina, jolloin oli ohjelman mukaan eniten semmosia esityksiä, mitkä minua kiinnostivat.

Yleensä koko eläinosasto veti puoleensa meitä eläinrakkaita. Hevoskentällä oli ensin eri hevos- ja ponirotuja esittelyssä. Eestin raskas vetohevonen veti vertoja massiivisuudessa.


Tämän rotua en muista, mutta emän mukana kulkenut pikkuvarsa heitti välillä pomppuvaihteen päälle.


Pojat ihastuivat ikihyviksi hevosiin ja poneihin. Allergiastaan huolimatta kopukoita piti päästä taputtelemaan vähän päästä. Eipä haitannut aivastelu eikä ihon kutina.

Muut eläimet kierrettiin moneen kertaan. Tässä on suomenkarjaa näyttelykehässä.


Yksi odotettu ohjelmanumero oli paimennusnäytös, jossa laumaa liikuttelivat bordercolliet. Ensin yhdellä koiralla ja sitten kahdella. Silmiä hivelevän taitavaa tuöskentelyä.


Lauman jakaminen kahtia onnistui, mutta pian erotetut lampaat karkasivat koiralta. Lampaiden laumavietti on niin vahva, että erillään pitäminen ei sinä päivänä onnistunut.


Pia Leskinen on lännenratsastuksen hallitseva Suomen mestari ja tämä esitys oli ykkösenä omalla suosikkilistallani. Käsittämättömän upeaa, saumatonta työskentelyä!
Spin eli paikallaan pyöriminen ei stillkuvassa näytä miltään, mutta hienosti meni.


Ratsastaja pyytää hevosta tekemään 180 asteen käännöksen neliön sisällä. Puomit eivät kolisseet.


Onneksi jäätiin westernin jälkeen hevoskentän laidalle notkumaan. Sain nähdä ensimmäistä kertaa eläissäni kuumakengitysnäytöksen ihan aitiopaikalta katseltuna.
Kengitysseppä Antti Vanninen vuoli kavion ja sovitti kengän kylmänä ihan normaalisti, mutta lykkäsi sitten kengän ahjoon. Siellä se lämpeni punahehkuiseksi ja kun se pienen takomisen jälkeen  oli jäähtynyt 700-asteiseksi, seppä iski kengän kavioon.


Lieska leimahti kun kuuma kenkä poltti kavion pohjan sileäksi. Aika karu näky, eikä hevonen ollut moksiskaan. Eipä tietenkään, kun ei siinä kohtaa ole tuntoa.


Sitten jäähdytys vesisaavissa ja eikun naulaamaan kiinni. Takuulla pysyy ja on passeli.

Meillä meni messuilla puoli päivää ja iso osa alueesta jäi kiertämättä. Konekenttä ei näitä karvamoottorifaneja niin vetänyt ja myöhemmin kuulin, että alpakat ja muut eksoottiset eläimet olivat ihan jossain muualla kuin missä me olimme, joten nekin jäi näkemättä. Kanakopit sentään syynättiin pariin otteeseen.

Passatti oli jälleen korjaamolla useamman päivän ja messupäivänä sen sai pois. Menimme kaupunkiin yhdeksän bussilla, vältimme valtavan ruuhkan eikä tarvinnut maksaa vitosen parkkimaksua. Sen sijaan ostin autoni takaisin korjaamolta 500 eurolla.

Ei kommentteja: