keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Lintu-tv laajakulmaistui

Meillä on pihalla vanha terijoensalava. Se oli siinä jo silloin kun 20 vuotta sitten tähän exän kanssa muutettiin eikä sitä ole pahemmin karsittu. Tulos oli se, että oksat laahasivat maata, ruohonleikkuu oli hankalaa (sikäli kun siinä varjossa ruohoa edes oli, vesiheinä ja nokkoset kasvoivat sitäkin tehokkaammin) ja lehtimäärä syksyisin oli jotain järkyttävää.

Lainasin kesällä isältä pitkällä varrella varustetun oksasahan, mutta eihän sille puulle yksi ihminen mitään mahtanut, joten hälytin Metsätyö T. Koposen apuun. Siinä on firma, jota kannattaa mainostaa. Pojat hoitelivat homman tehokkaasti ja turvallisesti eli erittäin ammattitaidolla.

Joona vielä puussa keikkuessaan kehui, että "harvassa puussa on näin hyvät kulukutiet" kun joskus viritin poikia ja itseäni varten välisillan tuohon puunhaarukkaan.


Nyt lintujen ruokinta-ajan koitettua karsitusta puusta on vielä enemmän iloa kun näkeekin jotain.
Nuo hassut tyngät pyysin jättämään, että voisi joskus tehdä majan tuohon haarukkaan ja toiseksi että linnuilla on istumasijoja kuvauskelpoisissa paikoissa.Tämän aamun saldona oli talitiainen, sinitiainen, hömötiainen, pyrstötiainen, käpytikka, närhi ja mustarastas.

Tikka katseli välillä vähän pahalla silmällä, mutta antoi kuvata kuitenkin.Viime talvenahan meidän ilona kekkalehti pähkinänakkeli, joita oli koko Suomessa valtavat määrät. Toivottavasti edes yksi yksilö eksyy ruokinnalle täksikin talveksi.

Ei kommentteja: