lauantai 22. lokakuuta 2016

Tumpelo ohjaaja painukoon pänttäämään sääntöjä

Jos viime kerralla tipahdettiin maankamaralle niin nyt voisi painua sen alle. Sen verran monella uudella tavalla mokasin tähän asti helpoimman radan, että hävettää. Selkään sietäisi saada.

Viime sunnuntaina Pieksämäellä tuomaroi Minna Hillebrand ja rata näytti kerta kaikkiaan helpommalta kuin laki ja rally-tokon soveliaisuussäännöt sallivat. No, lähdinkö sitten soitellen sotaan kun nollaa tuli jälleen.

(Klikkaa kuvaa niin saa selvää kylteistä.)

Heti lähdön jälkeen oli hyppy, joka meni sinänsä hyvin, mutta jäi vissiin vähän keulintavaihe päälle kun seuraavalta kyltiltä (koira eteen, peruutukset istumisineen) tuli -1 verran kontrollivirhettä.

No, eipä siinä mitään kun seuraavasta eteen päin päästiin varsinaiseen asiaan. Liikkeestä seiso, kierrä koira. Jälleen uusinta kun Hippa ei malttanu jäädä aloilleen kehässä. Ennen kehää hallin pihalla osasi. Nyt pitäisi olla "kyllä se kotona, torilla, parkkihallissa ja Helsinki-Vantaan kiitoradalla osaa, muttei siellä missä pitäisi" -paita päällä. Uusinnan jälkeenkin liikkui eli -3 Tvä.

Viitoskyltillä Istu, seiso, istu tuli -1 Tvä ja tarkennuksena oli "liikkeen aloitus", mutta en muista mitä tapahtui, vaikka tuomari tulkitsi tarkkaan kaikki merkinnät.

Kahdeksantena oli oikealla seuraten Koira eteen, oikealta oikealle ja -10 Tvä kun en osannut sääntöjä. Hippa tuli aluksi vinoon ja istutin sen uudestaa, joten kahdesta istumisesta isot rapsut. Ihan oikein mokomalle ääliölle.

Yhdeksäntenä Puolenvaihto takana, josta tuli -3 uusimisesta ja lisäksi Hyl kun tein sen kyltin takana. Lisää sääntöjä kerrattavaksi. Voi herranpieksut sentään.

13. kyltti oli Molemmat käännös vasempaan, josta tuli -10 kun koira pysähtyi kesken liikkeen. Mitä lie jäänyt iitrailemaan, mutta aivan sama. Uusinnat olin jo tehnyt, joten eikun matka jatkumaan vaan.

15. kyltti oli Askel vasemmalle koira oikealla ja siitä tuli vinoudesta ja epätarkkuudesta yhteensä -2. Nyt oli tuomari tarkkana rintamasuunnan säilymisestä, mikä edellisissä kisoissa ei ole ollut niin nöpönnuukaa. Vaikea liike meille oikealla suoritettuna edelleen.

Viimeisenä ennen maalia oli hyppy, ja kuinka ollakaan, Hippa olisi ilmeisesti lentänyt huitsinnevadaan siitä paikasta, enkä osannut tarpeeksi lujaa käskeä olemaan ihmisiksi. Siispä -1 As eli koira pois asennosta yli 0,5 metriä. Olisi voinut lisätä listaan kontrollin puutteenkin, mutta nyt mentiin näillä.

Maali tuli ryssittyä samaan syssyyn kuten edellisestä selvityksestä voi jo jotain päätellä. -10 Tvä kun ohjattava veti maalilinjan kylki edellä.

Pisteitä on tällä kertaa turha sen enempää ynnäillä ja vähennellä. Kommenttina oli "Hyvin keskittyy tekemään. Varo tuplaistumisia." No jaa, on joskus keskittynyt paremminkin.

Lomakkeeseen oli kirjattu mukavan tarkkaan kaikki mokat ja juttelin vielä tuomarin kanssa pitkään näistä. Hän lohdutti, että tärkeintä on se kun tietää koiran osaavan. Niinhän se on. Kaipa se minun jännitys taas pilasi tämänkin reissun, en tätä muuten osaa selittää.

Katsotaan nyt sitten vielä JoA:n kisa viikon päästä kun kerta on sinne ilmoittauduttu. Jos tulee koulari, jäädään tauolle kokeista ja jos ei, sitä suuremmalla syyllä jäädään tauolle kokeista. Piruako tässä väkisin vääntämään.

Ei kommentteja: