perjantai 31. maaliskuuta 2017

Poliisi on ystävämme

On se vinha tunne kun kytät lähtee tienposkesta perään ajamaan. Olin aamulla menossa Hattuun lentopakettia viemään, mutta matka tyssäsi klo 10 kieppeillä Ilomantsintien alkuun kun takana vilahteli iloisen sinisiä valoja maustettuna yhdellä punaisella. 
 
- Huomenta! Tiesitkö, että ajelet katsastamattomalla autolla?
- Mitä ihmettä! No enpä tiennyt kun ei ole oma auto.
- Ota ajokortti ja tule tuonne meidän autoon vähäksi aikaa.
Siinä konstan kanssa neuvoteltiin, että mitäs nyt.
- Miun pitäs päästä Hattuun ihan välttämättä ja on vielä aika kiire.
- Hattuun?
- Joo, mulla on pikapaketti vietävänä Pampalon kaivokselle ja sen pitää olla perillä kahteentoista mennessä.
- Oisko sulla jotain muuta autoa käytettävissä? Missä siun oma auto on?
- Kotona Viinijärvellä.
Polliisisetä mietti hetken aikaa, ilmeisesti laski tunteja ja kilometrejä.
- No mene viemään se paketti, mutta heti siellä Hatussa soitat katsastusasemalle ajan niin saat ajaa sieltä poiskin ja mene suoraan katsastukseen. Saat tästä sakkolapun mukaan niin on näyttää dokumenttia, että homma on jo hoidettu jos joku muu sattuu pysäyttämään.

Kylläpä oli konstaapelilla pelisilmää ja reilu meininki! Sain 70 euron rikesakon, mutta sain myös hoitaa työni ja ehdin luovuttaa paketin ajoissa. Siviiliajossa olisi kilvet lentäneet alta aikayksikön. Näitähän sattuu ja tämä oli puhtaasti vahinko eli unohdus, mutta oman auton kanssa olen tehnyt saman tarkoituksella ja se oli silkkaa tyhmyyttä. En vain jäänyt kiinni hölmöilystäni.

Tänään onnistuttiin muutenkin ylibuukkaamaan itsemme oikein tosi tehokkaasti. Heini on ajellut Kirpulla joka päivä ja monet poliisit vastaan, mutta kun minä sen ainoan kerran eksyn sen rattiin, heti alkaa tapahtua. Ehkä näin oli tarkoitettu. Kävin hakemassa kilometrin pituisen vikalistan ja ajoin kulkuneuvon korjaamolle.

Ilta meni Netan vaalivideota väsätessä. Ripen putkassa kuvattiin ja äänitettiin, ja loput toimenpiteet ovat sitä mistä minä en ymmärrä mitään. Ainakaan vielä. Kaikkeen sitä ihminen joutuu - tai pääsee - kun moisen videointoilijan kööriin sekaantui. Mutta eipä ollut taaskaan tylsä päivä missään vaiheessa.

Ei kommentteja: