tiistai 14. lokakuuta 2008

Metsäretkellä

Tänään oli Elinan viimeinen lomapäivä ja päätettiin käyttää se tehokkaasti hyväksi. Jotkut ovat oppineet, että minä pääsen aika helposti irti opiskeluhommista ja vielä helpompi minut on houkutella mukaan kaikkeen mielenkiintoiseen aktiviteettiin.

Menin aamulla Jatsin kanssa heille ja lähdettiin metsään tarpomaan, olevinaan sieneen vai miten se nyt meni.
Vähän suppilovahveroita ja vähän vähemmän kanttarelleja saatiin saaliiksi. Koivut ovat kattaneet aluskasvillisuuden lehtimatolla ja kyllä sai nöyrtyä ja ottaa silmän käteen ihan tosissaan, että erotti mokomat suppikset.
Eksyimmä suolle ja kun siellä ei sieniä näkynyt, jatkettiin karpalonpoiminnalla. Selkä meni niin poikki, että olisi pitänyt ottaa koirista mallia ja lähteä rimppomaan peräkanaa hullun vauhtia.
Jatsilla ja Turrella riitti lystiä. Ihmetellä vaan pitää, miten ne siinä vauhdissa ehtii puut väistää? Olipa sitten pää eli pylly menossa puuta kohti, niin ei puhettakaan törmäilystä. Ketteryys on ihan toista luokka kuin meikäläisillä kantturoilla :D

Reissun jälkeen syötiin Elinan salaattia minun sienipitsaa. Yksinkertaista, mutta hyvää.

Jatsi sai lepäillä takaloosterissa sen aikaa, kun minä suoritin päivän epistolan ja sorvasin erään palikan. Taas pääsin vähän parempaan yhteisymmärrykseen sen paholaisen vehkeen kanssa. Kun painaa jokaista nappia aina vähän eri järjestyksessä, kone toimii. Jollain tavalla. Sain kuulla eräältä luokkakaveriltani, että käytän konetta kuin hänen veljentyttärensä. Ikää neidillä vuosi ja jotain. Hmm, erittäin mieltäylentävää, mutta turha ottaa pulttia kun se ainakin koulutuksen tässä vaiheessa on ihan totta.

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Kiitoksia vaan vielä seurasta sun muusta! Vielä sinne varmaan jäi kerättävää, sinne mettään siis, kun eivät pirulaiset nyt mukaan lähteneet, jotta otamma uusiksi!

Hanna kirjoitti...

Kuin myös!
On muuten tosi kehittävää lukea ja kirjottaa suunnilleen samat tarinat, mutta kunhan on joutavalla jottain.