maanantai 8. joulukuuta 2008

She's back! She's alive!

Täh? No Elina, sisar hento valkoinen on uinut pois verisuonista ja ruokatorvista ja on jälleen keskuudessamme.

Heti treffit kehiin. Otin Jatsin aamulla mukaan ja nakkasin Elinalle päivähoitoon, tarkoituksena käydä myöhemmin päivällä porukkalenkillä. Jatsilla naama venähti, mutta ei voi mitään. On senkin aika oppia eri tilanteisiin.

Koululle oli taas ilmestynyt uusi pysäköintikieltomerkki ja minähän en semmoisia pikkuseikkoja huomaa. Yksi kaveri sanoi jossain välissä, että sulla on muuten auto sakkopaikalla. Sissus, äkkiä siirtämään pois! Kontionkadulla partioi harvinaisen aktiivinen lappuliisa. Se osaa tehdä itsestään näkymättömän ja singahtaa pahaa aavistamattoman opiskelijan auton kimppuun heti kun omistajan kantapäät ovat äänenkantaman päässä.
Paha juttu, mutta vapaita parkkipaikkoja ei enää ollut missään. En tiedä, kirjoittaisiko Karjalaisen yleisönosastolle tulikivenkatkuisen mielipiteen vai lähtisikö torille mielenosoitusta pitämään. Jollekin tästä pitäisi räyhätä. Menepäs meikäläinen luuska sanomaan jollekin insinöörinalulle, jolla tuskin parta vielä kasvaa, että rupeepas pullamössöpoika tulemaan kävellen kouluun että pitkänmatkalaiset ja lapselliset saa auton parkkiin. Nyrkkiin siinä pian törmää.

No niin, taas meni sivuraiteelle.
Lähdin litomaan, joten Jatsin kärsimys jäi odotettua lyhyemmäksi. Porukka oli ulkona ja Jatsi ratkiriemuissaan minut nähdessään. Hyväntahtoinen, luoksepäästävä ja avoin Turre halusi myös minua moikata ja se aiheutti pariskunnan välille pientä epäsopua kun Jatsin piti vuoroin laulaa minulle tervetuliaislaulua ja kiljua Turrelle häätösäveliä.

Lopulta päästiin metsään ja taas olivat kavereita kun pääsivät rallaamaan perätysten. Puolitoista tuntia lähes täyttä laukkaa aiheutti molemmissa silminnähtävää rauhoittumista. Saatiin hörppiä teetä kaikessa rauhassa kun koirat makoilivat kylki kyljessä. Tai Jatsilla oli mielessä vain minun vahtiminen, mutta Turre hiipi viereen kun on se kaikessa kärttyisyydessään kuitenkin niin ihana narttu.

1 kommentti: