sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Aussiet noutajapäivillä

Miimi vihjaisi pari päivää sitten menevänsä Kulhon kentälle Noutajapäiville. Onhan hänellä pallon-, kepin- ja räksännoutaja sekä pätevä metsäjäljestäjä. Meillä on vain narupallonnoutaja ja puolisukeltaja kun se pallo on puolikkaan tynnyrin pohjalla ja tynnyri täydessä vesilastissa. Ei voi noutaa, kun puoli päätä sukelluksiin ei riitä pallon nostoon.

Kyseessä oli Pohjois-Karjalan Noutajakoirajärjestön tapahtuma, jossa ensin oli match show. Ilmoitin poikkeuksellisesti molemmat koirat lällärinäyttelyyn, ihan vaan huvin vuoksi.

Hippa oli entisellään ja esiintyi mielellään. Pääsi sinisten ryhmäkolmoseksi ja sai palkinnoksi pokaalin, ruusukkeen, kaksi possunkorvaa ja piippaavan auton.

Jatsi ei ollut entisellään, koska esiintyi hienosti ja jopa nautti siitä. Kaikki osallistujat saivat purutikun ja se jäi Jatsin ainoaksi saaliiksi. Hyvä mieli oli silti sekä koiralla että omistajalla ja se on aina plussaa.

Mätsärin jälkeen nähtiin lajiesittelyt noutajahommista, verijäljestä ja tokosta.

Viimeisenä ohjelmassa oli koirien kilpajuoksu. Tätä ollaan tehty aussieleirillä jonkun kerran ja mahdottoman mukava laji onkin.
Koira jää avustajan pitelemäksi ja omistaja juoksee kentän poikki, jossa on kellottaja vastassa. Aika otetaan koiran irti päästämisestä maalilinjan ylitykseen. Kisa on leikkimielinen ja kaikki keinot ovat sallittuja maksimaalisen nopeuden saavuttamiseksi.

Kolme parasta palkittiin ja tuloksia julkistettaessa aloin epäillä kellottajan puolueellisuutta omaa yhdistystä kohtaan. Kolmas oli labradorinnoutaja, toinenkin oli labbis, mutta voittajaksi selviytyi aussie Hippa! Aika oli 5.10 enkä tiedä minkälaisen kaulan veti toiseksi tulleeseen kun eivät aikoja sanoneet, mutta liekö tuolla väliä. Palkinnoksi tuli pokaali, ruusuke ja pieni luutikku. Kuvaankin päästiin poseeraamaan. Jatsin aika oli 5.75.

Oli oikein mukava päivä. Kiitoksia Noutajayhdistykselle hyvin järjestetystä tapahtumasta! Jäi lähtötohinassa kiittelemättä, mutta jospa terveiset menisivät tätä kautta perille.

2 kommenttia:

Miimi kirjoitti...

Onnittelut raketti-Hipalle! Oli kyllä hauska nähdä, kuinka Jatsi ja Pami olivat edukseen mätsärissä - siskoksille kun on ollut yhteistä aiemmin tuo "mie inhoon esiintymistä" -asenne. =)

Hanna kirjoitti...

Oiskohan ne tulossa vanhaks? Eivät enää muista tai välitä, että tätä juttua piti inhota :D