lauantai 10. syyskuuta 2011

Kun kerta kaikilla muillakin on

Mikäkö? No autohäkki tietenkin.

Pitkään sitä on ilman pärjätty, mutta pikkuhiljaa alkoi tulla raja vastaan.
Kävin katsomassa erästä käytettyä häkkiä, mutta ei päästy myyjän kanssa hinnasta yhteisymmärrykseen, joten se jäi sille tielleen.

Marin kanssa tuli asiasta puhetta ja hän kehui Vartiaisen Jounin tekemiä häkkejä, joten soitin Jounille. Hänellä oli varastossa valmiina -07 Passattiin käypänen häkki, mutta korimalli oli uudempi eikä se periaatteessa käynyt minun kuusi vuotta vanhempaan kulkuneuvoon. Sattui vielä niin sopivasti, että viime lauantaina oli muutenkin Lieksassa käyntiä ja samalla lähdin sovittamaan häkkiä.

Eipä paljosta ottanut kiinni. Sisään kelautuva koiraverkko esti muutamalla sentillä häkin mahtumisen, mutta mehän kömmittiin irrottamaan verkko ja eikun takaisin häkki konttiin. Kas, sehän sopi kuin isä äidin selkään.

Minä en olisi oma itseni, jos en soutaisi ja huopaisi asioita eestaas ja vielä vähän sivusuunnassakin. Maalaisjärjellä ajateltuna kontissa tulisi kuitenkin olemaan tavaraa sekä häkin sivuilla että päällä, joten halusin säilyttää lasten niskat ehjinä mahdollisen äkkipysäyksen varalta.

Päätettiin, että Jouni tekee uuden häkin niin, että koiraverkko mahtuu olemaan myös häkin kanssa paikallaan. Häkkien varustelutason saa päättää ihan oman mielen mukaan ja säästösyistä jätin lattian ja takaseinän pois. Takapenkkiä vasten oleva osuus on auki, jolloin koirilla on hätäpoistumistie jos takaluukulle sattuu jotain.

Eipä siinä rivakalla nuorella miehellä kauan nokka tuhissut. Eilen aamulla tehtiin tärskyt Marjalan ABC:lle ja häkki vaihtoi omistajaa. Kylläpä on viimeisen päälle siisti värkki! Eikä rämise ja kolise ajon aikana.

Kotona pistin sikaosaston varsinaiset matkustajat testaamaan uutta häkkiään ja hyvin mahtuivat molemmat oleilemaan omissa yksiöissään.


Väliseinä on luonnollisesti irrotettava ja syytä onkin. Samana iltana tuli Ira-collie meille viikoksi hoitoon.


Luultavasti joudutaan reissaamaan koko katraan kanssa ja jos meidän tytöillä on ahdasta yhdessä niin avataan lisätilaa.

Kiitoksia Jounille yhteistyöstä!

Ei kommentteja: