sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Hippahan on ihan pro!

Tänään se alkoi. Koirakoulu! En edes muista, koska viimeksi olen ollut ohjatussa koulutuksessa koiran kanssa. Yksinään ollaan suhrattu omalla pihalla ja milloin missäkin, mutta nyt Kapasen maneesilla ja monen muun koirakon häiriköimänä. Ai että mä nautin kun joku sanoo, että mitä pitää tehdä ja sitten vaan tehdään.

Tokon alkeiskurssihan se varsinaisesti on, mutta opeteltavat asiat ovat niin lähellä pk-tottista, että olen ajattellut melkein vakavasti suunnata kevään BH-kokeeseen.

Neljätoista koirakkoa taisi paikalle tulla ja oli porukassa sentään tuttujakin, Susanna ja Suzy-suhari.

Tänään oli aiheena luoksepäästävyys ja luoksetulo. Aika paljon seuraamista ja perusasentoa tuli myös, enkä ollut siitä lainkaan pahoillani.

Hippa osaa perusasennon ja näköjään malttaa pitkätkin seuraamispätkät eikä ympärillä pyörivä muu porukka häirinnyt yhtään.

Luoksepäästävyydessä se nousi seisomaan, mutta otettiin uusiksi ja hyvin onnistui.

Luoksetulo tehtiin varman päälle eli vetäjä piti hihnasta ja koira tuli sen muutaman metrin matkan luokse.
Hippa-ressu ei ehtinyt sillä matkalla päästä edes vauhtiin ja perässä laahaava liinanpätkäkin jarrutti. Kehveli sentään, eihän me olla totuttu tuommoiseen pelleilyyn. Ensi kerralla jätän koiran aloilleen kun se siinä pysyy. Niin kerta.

Kyllä oli kivaa! Nyt on tyytyväistä porukkaa talossa kun päivällä tein Jatsin kanssa tasapuolisuuden nimessä pientä pihatokoa.

Ei kommentteja: