sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kiepaus Keski-Suomessa

Eilen oli aussiehallistuksen kokous Jyväskylässä ja kauden päättymisen kunniaksi se pidettiin Ravintola Sohwissa. Ruoka oli erinomaista ja seura samaa luokkaa. Saatiin jopa asiaakin puhuttua. 

Koirat menivät poikien mukana Uimaharjuun, joten minä otin reissun pitemmän kaavan mukaan ja itseäni säästäen eli jäin yöksi kaverini Hennan luokse. Yleensä en nuku vieraassa paikassa ensimmäiseen kolmeen yöhön kuin pikku silmällisiä, mutta nyt sain lähteä aamupäivällä kotimatkalle yllättävän virkeänä. Ehkä sitä vanhemmiten jotain oppii.

Varkauden ja Viinijärven välillä tein sen taas. Peltipoliisin silmä räpsähti iloisen oranssisena. Olin näkevinäni että salama välähti vain kerran ja ajoin turhan lähellä edellä ajavaa, joten nähtäväksi jää, kumpi meistä kaivaa pikavoiton postilaatikostaan lähitulevaisuudessa. 

Tai huomautuksen. Vauhtia oli noin 85 km/h ja tuskin kukaan järkevä kyttä viitsii sakkolappua kirjoittaa moisesta. Onko koko järjestelmässä järkeä, siihen en ota kantaa.
Ainakin muutamia vuosia sitten Kuopiosta tullessani salama välähti, mutta postin mukana tuli vain ilmoitus tyyliin "nopeusrajoituksen ylitys oli tällä kertaa sen verran pieni, ettei aiheuta toimenpiteitä. Paas plikka ajaen vastedes vielä vähän hillitymmin."
No ei ehkä ihan sanatarkasti, mutta suht humoristisella tavalla kirje oli laadittu.

On se kumma, että aina samalla pätkällä ja nimenomaan kotiin päin ajellessa joutuu poliisin filmille. Menomatkan ajelin vakionopeus päällä, mutta kotia päin on vissiin niin kiire ettei jouda matelemaan. Tämän siitä saa. Ehkä tästäkin jotain oppii.

Ei kommentteja: