torstai 11. helmikuuta 2016

Synttäreitä ja sairasteluja

Reissusta normielämään palaaminen ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Kimmo alkoi oksentaa sunnuntain vastaisena yönä ja Atte kolme päivää sen jälkeen. Ihmettelin pitkää itämisaikaa kun yleensähän se näissä taudeissa on maksimissaan vuorokausi. No, ehkä se pöpö varmistaa leviämisensä tällä tavalla.

Siinä välissä ehdin viettää omat synttärit. Marko piipahti päivällä ja Miimi myöhemmin koiralenkin ja kahvittelun merkeissä. Enpä sen isompia ryskeitä tässä iässä enää kaipaakaan.

Atte taas ehti sairastaa oman tautinsa ennen omia synttäreitään. Meillähän vuoden alku on yhtä juhlaa kun ollaan Aten kanssa älytty syntyä vajaan viikon välein. Hirviöosasto eli kaverit kävivät päivällä ja Miimi tuli myös suunnilleen samaan aikaan. Hän käytti koko koiraporukan yksinään lenkillä, koska juhlien äänitehosteista päätellen minun oli parasta pysyä vahtivuorossa. Hyvin meni ja selvisin hengissä.

Illalla tulivat vielä Kati ja Kimmo tavallaan yhteissynttäreille. Sain Katilta kukan, jota hän kuvaili avaruudellisen näköiseksi ja siksi minulle passeliksi. Hieno kuin mikä, kuten kuvasta näkyy. Toivottavasti saan sen pysymään hengissä.


Ja kun synttäreistä päästiin, Kimmoon iski flunssa. Atte on siitä vielä toistaiseksi säästynyt, ehkä vähän nokka vuotaa, mutta ei sen kummempaa. Minuun ei näköjään tartu mikään. En kaipaakaan, mutta väkisin tulee mieleen, että minkähän kuolemantaudin edellä tämmöinen vastustuskyky on? Ei hyvältä näytä.

Lehdessä oli kerran, että terve ihminen sairastaa (muistaakseni) 2-4 flunssaa vuodessa. Aika oudosti esitetty uutinen, jos terveyttä on se, että on jatkuvasti sairas. Minä en vissiin ole terve kun en ole kolmeen vuoteen ollut kipeänä.

En kyllä kaipaakaan noita riesoja. Enkä ymmärrä niitä ihmisiä, jotka toivovat itselleen flunssaa että voisivat olla pari päivää töistä poissa. Ihan kuin sairastaminen olisi sama kuin viettää vapaapäivää. Hah, mieluummin olen terveenä töissä kuin sairaana kotona. Terveyttä on, toivotaan vielä että töitäkin ilmaantuu samaan yhtälöön.


Ei kommentteja: