perjantai 24. heinäkuuta 2009

Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa

Välillä vaan tuntuu ylivoimaiselta sen punaisen langan löytäminen. Minussa kai se vika on, kun en löydä mitään positiivista siitä kun ipanat ovat myötäänsä toistensa kurkuissa kiinni. Tänä aamuna sama meteli. Sain kuningasajatuksen mehustaa pakastimesta viimevuotisia marjoja ja siinä sitä oltiin monta tuntia kuuntelemassa sitä meininkiä eikä karkuunkaan päässyt. Heti, kun olin saanut mehut tehtyä, pakkasin porukan autoon ja painuttiin mökille pesemään loput matot.

Otin matonpesun jälkeen kuvia ja kävin uimassa. Hieman liian aikaisin, koska seuraavaksi kävi käsky rakennushommiin. Äiti ja isä pykäävät pystyyn autotallia ja minä pääsin sirkkelinkahvaan siksi aikaa kun isä kävi verkoilla. Naapurin isäntä oli vastaavana kirvesmiehenä ja lieneekö ihan ammattilainen, sen verran näpsäkästi kävi naulaaminen.

Ohjelmassa oli päätylautojen jiiri ja siinä pääsin minä loistamaan. Sanonta "timpurin milli on tuuma ja sekin suunnilleen" ei pidä paikkaansa. Kun se alempi jiiri irvisti, niin pahalta näytti, ei mahtanut mitään. Siinä kun koneistajan tuhannesosamillintarkka silmä katsoi ja vakaa käsi silpaisi laudan päästä hiuksenhienon kiilan pois, tuli jiiristä hyvä. Ylempi jiiri tuli kerralla loistava. Eikä ollut kulmamittoja, sen verran vielä pitää itseään kehaista. Mistä tietää, vaikka meikäläisellä olisi tulevaisuutta timpermannina.

Kävin Jatsin kanssa postilaatikolla ja pääsin uudestaan hyppäämään järveen. Ihanan virkistävää. Pojat leikkivät pistoolilla varustetun vesiletkun kanssa. Eipä tarvitse tänä iltana käyttää suihkussa, kun suihkuttivat toinen toisensa.

Että iltaa kohden päivä parani. Huomenna uudestaan mökille, kun pojat saivat mummon ja ukin mukana kutsun johonkin kyläpaikkaan. On se kumma, miten ihmisenalut ovat jo alle kouluikäisinä suositumpia kuin minä tähänastisen 37 vuoden aikana. Pojasta on polvi parantunut, tai tässä tapauksessa tytöstä. Kannattaa olla ylpeä aikaansaannoksistaan kun kaikki lähiseudun mummot ja papat kilvan noita paapovat.

Ei kommentteja: