maanantai 27. heinäkuuta 2009

Onko lomanvietto sama kuin rahanmeno?

On.
Tänään oli ensimmäinen päivä viikon kestävää lapsettomuutta eli suomeksi sanottuna ei kiirettä, ei velvollisuuksia, ei stressiä. Vain akkujen latausta parhaalla mahdollisella tavalla.

Potkin Marin aamulla ylös ja kutsuin itseni sinne kylään. Ensin käytin auton öljyn- ja kaikenmaailman suodattimienvaihdossa, mutta tulipahan kerralla kuntoon sekin.

Sitten lähdettiin kaupungille hummaamaan. Kuinka ollakaan, tuli eksyttyä kivoihin kauppoihin ja minä, joka en osta vaatteita itselleni kuin hyvin harvoin, tärväsin uskomattomat summat riepuihin. Mutta erittäin onnistuneesti, kuten kuvasta näkyy.Yksi asia johti toiseen ja kaikenlaista muutakin tuli hankittua, mutta mitäpä niistä. Harvoin minä itseäni hemmottelen ja nyt oli se aika. Venytetään sentit kuparilangaksi joskus toiste.

Mari piipahti lyhennyttämässä otsatukkaansa, koska näkyvyys alkoi heiketä. Syytä olikin, koska kohta pääsee kipsistä eroon ja kannattaa sen verran nähdä eteensä, ettei kompuroi jotain muuta raajaa pakettiin.

Shoppaillessa tuli nälkä ja sitä siirsi vietnamilaisten kojun ihanat pikasafkat.
Syönnin jälkeen istahdettiin Glorian terassille nauttimaan auringosta ja siideristä. Minä vain auringosta, koska olin reissussa ratin takana. Hanacokiksesta en nauttinut. Enkä osta toista kertaa.

Siinä ihmetellessä päätettiin lähteä Marin porukan mökille ja Jarnokin pääsi kolmanneksi pyöräksi mukaan. Hieno paikka, laiturilla oli tuolit auringonottoa varten ja järvi suorastaan houkutteli hyppäämään sekaan. Koirilla oli lystiä, kun vaan joku jaksoi nakella keppiä veteen ja oli niillä vauhtia ihan keskenäänkin. Molemmat oppivat hyppäämään laiturilta järveen. Mitäpäs sitä ei yllytyshullu aussie tekisi kaverin perässä.

Wallu osoitti vepekoiran taitoja kun Jarno lähti snorklaamaan. Se seurasi touhua huolestuneena, mutta kun snorklaaja sukelsi, iski hätä. Wallu lähti pelastamaan hukkuvaa perheenjäsentä, joka ehti laiturille ennenkuin pelastaja olisi repinyt hienon (ja takuulla kalliin) märkäpuvun.
Minä sain uida ihan rauhassa. Tultiin siihen tulokseen, että Wallu ajatteli jotain näistä:
a) ei kuulu laumaan, tehköön mitä haluaa
b) osaa se huolehtia itsestään
c) joutaa hukkuakin

Saunassa oli hyvät löylyt ja grillissä valmistui hyvät sapuskat. Olipa kerrassaan mukava päivä. Kiitän kaikkia osallistuneita tätäkin kautta.

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

hieno on retonki, mutta jätä se kuitenkin huomenna henkariin :)

Hanna kirjoitti...

Joo. Voip se olla vähän epäkäytänöllinen :D

Elina kirjoitti...

hei miekin ostin mekon tänään, vaikka ei se kyllä yhtä fiini ole, kuin siun :)