lauantai 9. toukokuuta 2009

Tuulinen metsäjälki

Heli ja kumppanit jäi minulta näkemättä kun oli hieman kiireinen aikataulu. Ehkäpä toiste, mutta treenit vetäistiin.

Tehtiin Marin kanssa pienet jäljet ihan järkyttävään tuuleen. Jatsille kuusi keppiä myötätuuleen eikä juuri muuta. Pääpaino oli jäljellä pysymisessä heti alusta lähtien. Siihen suht tiuhaan keppejä, ettei ehdi lähteä tuuleen kaahottamaan.

Tallasin Wallulle samantyylisen jäljen ja sitten mentiin tekemään ruutua. Tuuli puhalteli tosi tehokkaasti sivulta ja Jatsi teki hyvin töitä, mutta esineet oli silti vaikeita. Yksi varsinainen esine, jätskipaperi ja tupakkatoppa. Njoo. Etsittiin lopuksi porukalla ne kaksi muuta virallista esinettä ja oli vaikeita. Miten lie taas mennyt turhaksi vouhkaamiseksi.

Jana oli lyhyt ja jäljen se nosti hyvin ja oikeaan suuntaan. Meni kuin juna ilman kaahotusta, mutta saldoksi jäi neljä keppiä. Ei hajuakaan (minulla nääs) mihin ne kaksi jäi. Okei, jatketaan tästä toisen kerran. Pääasia oli, että homma maistui ja intoa riitti.
Ajoitus oli hyvä. Sade ropsahti heti kun oltiin lähdössä pois.

Kotona ihmeteltiin jonkin aikaa, kun ovelta kuului koputus. Mitäh!? Kaikki tutut tietää, että meille tullaan vauhdilla ja raamit kaulassa eikä missään nimessä koputtelemalla ja hiipimällä.
Siellä oli ruotsalainen opiskelija kauppaamassa jotain tekemäänsä puutaidetta. Tai kuka lie tehnyt, mutta yrittipä tämä niistä ottaa rahat pois. Ei edes Jatsia säikkynyt kuin puolen askeleen verran.
Kyllä piti moneen kertaan tolkuttaa, että ei ole rahaa, ei. Kertakaikkisesti inga pengar.
Myykööt taidettaan varakkaammille. Ei noista ole täällä maaseudulla riesaa ollutkaan. Nytkö ne uskaltautuu kaikki torpat kiertämään?
Sitä paitsi Ruotsi pääsi MM-kiekossakin mitalipeleihin ja Suomi tipahti laulukuoroon. Eihän se tietysti sen opiskelijan vika ole, mutta saakoon kunnian toimia sijaiskärsijänä.

2 kommenttia:

Miimi kirjoitti...

Asiaa! Eikä se niin hirveesti haittaa, jos Suomi ei voitakaan; pääasia että Ruotsi häviää! :D

Hanna kirjoitti...

No niinpä! Peruskatkerana immeisenä en soisi heille pronssia. :D