sunnuntai 12. lokakuuta 2014

VISKI!!

 Helsingin Sanomat 11.10.204 

Tomi Peurakoski

"Viraston mielestä viskitapahtumasta kirjoittaminen on mainontaa

Aluehallintovirasto kielsi viski-sanan käytön yksityisissä blogeissa

Aluehallintovirasto (avi) on kieltänyt kahta suomalaista blogistia kirjoittamasta viskistä, jos se liittyy Helsingissä kahden viikon kuluttua järjestettävään Olut & viskiexpoon. Samalla Olut & viskiexpon nimestä ja logosta piti pudottaa viski-sana pois.
Nyt Olutexpo Finland -nimellä järjestettävä tapahtuma sai lopulta anniskeluluvan avilta sillä ehdolla, että Googlesta ei tule linkkiä tapahtumaan hakusanalla "viski", kertoo tapahtuman järjestäjä Mikki Nyman.
Avin vaatimuksesta Nyman pyysi kahta blogistia poistamaan yksityisistä blogeistaan kaikki viskiin liittyvät maininnat.

Jaskankaljat-blogia pitävä Jaakko Matikainen ja Mushimalt-blogia pitävä Nikolas kertovat, että alun perin he saivat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta luvan kertoa blogeissaan, mitä viskejä messuilla on tarjolla ja luonnehtia niitä.
"Halusin tehdä asiat oikein, että ei tule ongelmia kenellekään. He antoivat selvät ohjeet: ei saa ottaa rahallista korvausta kirjoituksesta ja viskien hintoja ei saa olla esillä. Suoria mainoslauseita ei saa olla esillä missään nimessä", Matikainen kertoo."

Sitten evättiin koko viski-sanan maininta blogeissa. Jos Nyman anoi ja sai luvan PRH:lta viralliseen toiminimeen ja toinen viranomainen kieltää sen käytön niin ei voi kuin ihmetellä, että mitä ihmettä.
Mikäli blogistit eivät olisi poistaneen tätä pahaa sanaa blogeistaan, Nyman ei olisi mahtanut asialle mitään. Häneltä olisi evätty anniskeluoikeus ja toivotettu hyvää matkaa konkurssiin.
Aluehallintovirastosta ei  toimittajan mukaan lauantaina tavoitettu ketään haastattelua varten.

Koska olen yksityinen bloggaaja, mainitsen VISKIn tässä kirjoituksessa ihan vain sympatiasta jutussa mainittuja henkilöitä kohtaan ja vastustaakseni turhanpäiväistä ja jo yli hilseen menevää paapomispolitiikkaa. Ei ihme, että asiat menevät päin sitä ihtejään kun tärkeysjärjestys on tämä.

Löysin googlaillessani väkeviä alkoholijuomia mainostavan blogikirjoituksen

Yllytyshullus on yksi parhaista hulluuksista.
Itse en juo VISKIä, mutta juokaa te muut. Sen sijaan kykenen juomaan lantraamatonta Finlandia-vodkaa irvistämättä.
Nyt olen kantanut oman korteni kekoon väkevien alkoholijuomien mainostamisessa, joten voitte ilmiantaa tämänkin blogin aluehallintovirastolle. Kiitos.

Edit:
Ja tietenkin kyseessä oli väärinkäsitys ja asioitten sekoittaminen

Mitä ja ketä pitää uskoa?

Ei kommentteja: