lauantai 4. huhtikuuta 2009

Hilluntaa hangen selässä

Kyllä tätä on odotettu! Viimein päiväaurinko ja yöpakkanen ovat tehneet tehtävänsä. Kurkku on vielä hieman kipeä ja ääni käheä, mutta hankiaiselle on päästävä vaikka sitten pää kainalossa ja yhdellä jalalla.

Lähdettiin aamusella poikien ja Jatsin kanssa pellolle naapuria kohti kävelemään. Heillä on samanikäiset lapset kuin meillä ja siellähän se porukka oli myös ulkosalla. Samoin heidän vieraansa, joilla oli nelikuinen bretonipoika Sedu. Jatsia ei juuri nyt eikä juuri tämä pentu kiinnostanut, mutta Sedu oli sitäkin kiinnostuneempi Jatsista. Pelotti kyllä, kun jatsimaiseen tyyliin Sedu tuli pyöräytetyksi pari kertaa selän kautta ympäri, mutta kiinnostus tuntui siitä vaan lisääntyneen. Miten fiksu noinkin pieni pentu on! Se hiippaili turvallisen välimatkan päässä tarkalleen Jatsin takana näkökentän ulottumattomissa, ettei häiritsisi mokomaa petoa.

Käveltiin Särkijärven jäälle ja lapset pääsivät poimimaan osmankäämejä. Jatsi ihastui niihin myös. Nehän eivät tähän aikaan vuodesta ole mitään siistejä pampuloita, vaan hajoavat sen tuhannen muhjuksi. Niitä meidän fiksun koiran piti jahdata hullun lailla. Suu täynnä sitä pölisevää kamaa ja piti vaan uutta päästä saalistamaan. Tuntui varmasti mukavalta. Sedukin kokeili vähän, mutta ei tullut läheskään niin vakuuttuneeksi, että tätä kannattaa niellä kurkun täydeltä ja vetää vielä henkeensä.

Otin vähän kuvia kun sain kamerani takaisin huollosta. Putsaus ja suljinkoneistoremontti 222€ kitoos! Oppirahat on maksettu. Ehkä tästä lähtien vaihdan linssin niin, ettei kaikki ilmakehän oravaa pienemmät hiukkaset ole kameran sisällä.

http://hannamir.kuvat.fi/kuvat/Hankiaisella/

1 kommentti:

Aija kirjoitti...

Herranjesta, mitä kiskontaa! Minäkin ryhdyn kameroita putsaamaan, jos siitä tuollaisia summia saa.