tiistai 23. kesäkuuta 2015

Lisää mummelin terveysjuttua

Kolme viikkoa sitten käytin Jatsin perusteellisessa syynissä. Eipä silloin tullut mieleen vilkaista terveyskorttia myös siltä sivulta, missä rokotukset mainitaan ja vanhaksihan ne oli menneet. Asia korjattiin tänään.

Minua jäi vaivaamaan myös Jatsin väsyminen ja jatkuvat kivut, joihin lääkitys ei ole enää pitkään aikaan tehonnut. Jokin aika sitten tulleesta Koiramme-lehdestä (6/2015) luin jutun, jossa kerrottiin anaplasmoosista eli eräästä huomattavasti vähemmän tunnetusta punkkitaudista. Kyseessä oleva koira kärsi selittämättömistä kivuista, joten otin tämänkin asian Kirsin kanssa puheeksi. Saattaa olla, että yritän tarttua oljenkorteen, mutta nyt vain tuntuu siltä, että jokainen kivi pitää kääntää.

Jatsi-parka pääsi jälleen verikokeeseen ja muisti harvinaisen hyvin, mistä oli kyse. Otin koiran kunnon halausotteeseen, mutta ei onnistunut piikitys.
"Tuletko avuksi, Jatsi hyppii kattoon!" Kirsi huuteli avustajalleen.
Vaivoin saimme kahdestaan pidettyä tärisevän, huutavan ja rimpuilevan koiran aloillaan.

Jälkkäriksi Jatsi sai rokotteet ja sen jälkeen erikoisherkkuja.

Edellisellä käynnillä muistin mainita siitä, miten Jatsi rapsuttaa kiihkeästi kuonoaan, mutta en muistanut näyttää outoa näppylää, mikä sillä on ylähuulessa. Kirsi vilkaisi sitä ja hänen mukaansa huuli oli tulehtunut pieneltä alueelta. Ensiavuksi suositteli kuusenkerkkävoidetta. Luonnontuotteena se käy suun alueen hoitoon ja on kuulemma tosi hyvä.
"Ja jos se ei auta niin operoidaan. Kyllä huulia riittää."
Luojan tähden sentään! Kirsin huumorintaju on mainiota ja vuosien kuluessa se vaan paranee.

Seuraavaksi suunnattiin Kippurahäntään. Siellä on viime aikoina piipahdettu muutaman kerran ja koirat ovat jo tuttuja sekä yläkerran kukkakaupan ja kahvilan että alakerran eläintarvikeliikkeen ihmisille.

Myyjä kehui voiteen maasta taivaaseen, koska se käy suunnilleen kaikkien ihovaivojen parantamiseen niin eläimille kuin ihmisillekin. Se on merkiltään Estecs Iho- ja haavavoide, sisältää aloe veraa ja kuusenoksauutetta. Kuusiuutetta on käytetty iät ja ajat nopeuttamaan paranemista, koska se on antimikrobista ja antioksidatiivista ainetta. Kyllä vanha kansa tietää ja meidän nykyihmisten velvollisuus on pitää tieto elävänä.

Testitulokset tulevat aikanaan, joten ihmetellään sitten lisää. Siihen asti täytyy hieroa mummelin selkää ja voidella huulta kuusenkerkällä. Kipulääkkeet eivät juuri vaikuta olemiseen, joten pidetään taukoa. Ehkä se on välillä hyväksi antaa kropan levätä teollisista myrkyistä.

Ei kommentteja: