torstai 25. kesäkuuta 2015

Mummelin vaivojen arvailua vol. 3

Eläinlääketieteen lisensiaatti K. Väisänen soitti tänä aamuna ja kertoi sen minkä saamani sähköpostin perusteella jo tiesin eli Jatsin viimeisin verikoe Canine 4Dx pikatesti (amerikkalainen sydänmato, ehrlichia, borrelia ja anaplasma) oli kaikilta osin negatiivinen. Kipujen suhteen jatkamme hieronnalla ja BOTin lämmittävällä vaikutuksella.

Huulen näppylää mietittiin, että mistä se voisi johtua ja Kirsi määräsi ensalkuun kyytabletteja lääkkeeksi. Jos vaiva on jotain allergiaperäistä, tableteista voisi olla apua kutinaan, mutta jos ei niin sitten arvaillaan taas lisää.

Suun alueen muutokset viittaavat yleensä siihen, että koira syö jotain sopimatonta, joten puruluut pidetään toistaiseksi kaapin perukoilla piilossa. Kasvainta en ole pelännyt, koska ne ovat salakavalia ja harvoin ilmoittavat itsestään kutinalla. Tohtorimme oli tästä samaa mieltä.

Edittiä...

Kyytabletit tehosivat välittömästi ja vaikka niiden vaikutus on lyhytaikainen, kolmen päivän kuurin jälkeen kutina pysyi poissa vielä pari päivää. Soitin Kirsille ja hän kirjoitti Jatsille lievän kortisonikuurin. Nekin pillerit näyttävät tehoavan hyvin, joten katsotaan nyt mitä tuleman pitää.

Mille ihmeelle melkein 12-vuotias koira voi yhtäkkiä tulla allergiseksi? Ideoita otetaan vastaan.

Ei kommentteja: