keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Kyllä se kesä sieltä pikkuhiljaa tulee... uunia lämmitellessä

No ihan totta oikeesti! Tänään piti räjäyttää vanha palvelija käyntiin ja se tapahtui onneksi ilman isompia kiroiluja ja savusukelluksia. Kun aurinkoa ei näy, kosteus valtaa alaa ja se tekee sisäilman kylmänkalseaksi, vaikka lämpömittari kuinka yrittäisi uskotella muuta. Kohta pitää soittaa mottinettiin että tuokee puuta, tällä menolla loppuuvat ennen ensi talvea. Hm!

Vanha sanonta "kell onni on, se onnen kätkeköön" ei ainakaan rakastuneen joutsenparin kohdalla pidä paikkaansa.
Kävin tässä eräänä aamuna Jatsin kanssa niemessä lenkillä ja kuulin erään tiheikön takaa lahdelta valtavien siipien läiskytystä. Tyttö- ja poikajoutsen löysivät toisensa. Tanssin jälkeen alkoi nokakkain vuorotahtinen toitotus ja se rakkauslaulu kuului! Aikansa onneaan julistettuaan ne asettuivat ruokailemaan ripirinnan pariskuntana.
Olen kerran nähnyt tämän kyseisen hyvin herkistävän tapahtuman. Nyt vain kuulin, mutta sieluni silmillä näin näytelmän kulun hyvin selvästi. Heille paljon onnea ja pörröisiä poikasia.

Tänään kylvettiin vastojen kanssa. Huomenna siis tiedossa saunan siivousta ja samalla vaivalla voisi suorittaa koko pesuosaston juhannuspesun.

Ei kommentteja: