sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Vahinko kiertämään

Mitä yhteistä on Itä-Afrikalla ja meidän kesämökin huvimajan pöytäliinalla? Minäpä kerron.

Olin äsken laiturilla lukemassa Suomen Kuvalehteä. Siinä lehdessä sitä on hätä kädessä milloin missäkin päin maailmaa. Tällä kertaa Somaliassa ja jalkapallokentällä. Missä niitä kisoja nyt ikinä pelataankaan, en tiedä, muista tai jaksa välittää. Mutta Argentiinalla tuntui olevan hätä. Somalian paniikista en jaksanut lukea sen tarkemmin, koska siinä vaiheessa oli hätä kädessä itsellänikin. Tai oikeammin jalassa.

Kuvalehden lepuuttaminen jalkojen päällä teki muiston etureisiini. Painomusteeseen pukeutuneena olin siis kävelevä kuvalehti eikä järvivesi riittänyt riisuuntumiseen.

Äiti oli huvimajassa lukemassa päivän lehteä ja neuvoi, että ota nestemäistä pyykinpesuainetta ja pyyhi sillä. Jopa lähti!

Seuraavaksi alkoi armas äitini valittaa, että ne musteet on nyt pöydän vahakangasliinassa.
Eipä ole painopaikassa ainakaan pihistelty mustetta, kun sitä riitti joka paikkaan. Otin taas rievun käteen ja yritin hinkata samalla menetelmällä kuin itsestänikin, mutta huonolla menestyksellä. Puhdistumisen sijaan kirkkaille väreille tarkoitettu pesuaine sai mustetäplät kirkastumaan riemukkaissa sävyissä.

Tämä oli varmaan sitä paljon puhuttua vahingon kierrättämistä.
Pesuainetta ei ainakaan voi moittia. Sehän vaan piti lupauksensa ja pöytäliina uudet, kirkkaat värinsä.

Ei kommentteja: