Älynystyröiden hierontaa


Sirkku heitti haasteen kehiin jo ajat sitten, mutta sainko aikaiseksi? En. Tarpeeksi aikaa kun annetaan niin kyllä täälläkin tapahtuu. 
Vaikutti aluksi hankalalta, mutta oli lopulta tosi mielenkiintoinen haastattelu, koska pisti ajattelemaan.

1. Koiramaailman suurin miinuspuoli?
- Ylijalostus ja ei-koiramaisten ominaisuuksien ihannointi. Koiran pitää pystyä olemaan ja toimimaan koiran tavalla, vasta sitten tulee ulkomuoto.
Kunnioitan metsästyskoirien kasvattajia, koska he ymmärtävät käyttö- ja luonneominaisuuksien päälle. Tietääkseni metsästyskoirat pääsääntöisesti pystyvät edelleen niihin töihin, mihin ne on alunperin jalostettu. 

2. Jos olisit koira, millainen olisit?
- Tarkoittaako tämä sitä millainen haluaisin olla vai sitä millainen olen tämmöisenään? Mikäli kyse on jälkimmisestä, olisin luultavasti kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä terrieri.

3. Mikä on suurin tavoitteesi koiraharrastuksessa / yleensä elämässä koiriesi kanssa?
- Jos harrastuksesta puhutaan niin kyllähän se käyttö- tai tottelevaisuusvalion arvon saavuttaminen olisi kova juttu. Elämä yleensä taas on muutakin kuin treenaamista ja tärkeintä on mielestäni se, että olemme koirieni kanssa onnellisia toistemme seurassa ja kaikessa mitä teemme.

4. Mikä olisi hienoin asia, jonka voisit kokea koirasi kanssa?
- Ihmisen pelastaminen ajoissa. En toki toivo tämmöistä tilannetta kohdalleni silkasta sankaruushalusta, mutta näitä sattuu. Muillekin kuin pelastuskoiraharrastajille. 
Muuten kallistuisin normaalin elämän puolelle niin, että koirieni kasvatus ja arkitottelevaisuus olisi sillä tasolla että olen koirineni kunniaksi yhteiskunnalle ja koirattoman kansan silmissä hyväksyttävä olento. Koiria ja niiden omistajia syytetään mediassa milloin mistäkin, joten hyviä esimerkkejä tarvitaan.

5. Mikä sinussa on parasta koiranohjaajana?
- Se parhaus vaihtelee tilanteen mukaan. Ainakin pehmeähköt koirani ovat opettaneet minulle kiivaan luontoni rauhoittamista.

6. Mikä on mielestäsi tärkein koiranohjaajan ominaisuus?
- Se, että kouluttaa koiransa sillä tavalla kuin se haluaa itsensä koulutettavan. Jokainen koira kertoo tavan, se pitää vain osata nähdä ja kuulla.

7. Kärsitkö kroonisesta pentukuumeesta?
- En.

8. Minkä ominaisuuden voisit antaa koiristasi pois ja minkä haluaisit tilalle?
- En mitään suuntaan enkä toiseen. Saan ne ominaisuudet joskus seuraavan tai sitä seuraavan koiran mukana. Joku viisas on sanonut, että "ihminen ei saa semmoista koiraa minkä haluaa vaan semmoisen minkä tarvitsee." Minä olen tarvinnut kaikki tähänastiset koirani oppiakseni itsestäni.

9. Mitä samaa tai erilaista löytyy sinusta ja koiristasi?
- Yhteneväistä on ainakin jääräpäisyys. Olipa se terveellä tasolla tai ei, mutta sitä on havaittavissa.

10. Maailman kaunein koira? (Kuva tai miksei kuvauskin)
- Omat tietenkin. Enkä piruuttanikaan laita tähän mitään ylisöpöjä posetuskuvia, vaan tämän mainion esimerkin missä ne nauttivat toisistaan. Kauneus on joka hetkessä läsnä.11. Mitkä kolme sanaa kuvaavat koiriasi parhaiten?
- Kolme sanaa moiseen kysymykseen on yhtä aikaa liikaa ja liian vähän. Yksi mikä nousee ylitse muiden ja on molemmissa, on täydellinen uskollisuus omaa väkeä kohtaan.

Kommentit

Miimi sanoi…
Ihana Hanna! <3 Niiiiin tykkään!
Hanna P sanoi…
Mitä mää ny oon tehny? Joo, tykkäänhän miekin siusta :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiraa luulin pyytäneeni, mutta mitä sainkaan

Ykkönen, kakkonen, hevosmies Makkonen...

Taiteentäyteinen viikonloppu Imatralla