Ykkönen, kakkonen, hevosmies Makkonen...

...kuutonen, seiska ja Laineen Reiska.
Niin että montako koiraa meillä nyt olikaan?! Ojalan laskuopin mukaan kolme, mutta ääni, liike ja aussiekerroin otettuna yhtälössä huomioon, sisällä noin yhdeksän ja ulkona himpun verran vähemmän.

Toma tuli maaseudun rauhaan pauketta ja levotonta seuraa pakoon. Että se siitä maaseudun rauhasta sitten. Että voi olla äänekästä ja vikkelää sakkia!
Lähdettiin kolmikon kanssa lenkille ja entiseen malliin meno yltyi holtittomaksi. Ensimmäisen kilometrin ajan Hippa roikkui Toman niskassa kuin kiinni kasvaneena ja Jatsi räyhäsi poliisitätinä. Hämärässä eestaas pomppiva valtava ärisevä möykky olisi karkottanut kenet tahansa.

Pikkuhiljaa miehinen uros Toman sisällä sai tulta alleen ja Hippa joutui vuorostaan pakenemaan. Siitä se tasapaino löytyi.

Koirat saivat tasapuolisesti poikien aamulliset ruuantähteet. Tytöt saivat kupit ensin eteensä. Toma yritti uskotella minulle, että kyllä hän saa kotonakin hyökätä kupille ihan tuosta vaan. Onneksi minua oli valistettu oikeiden käskyjen suhteen. Kunnon kuri se olla pitää.

Tätä kirjoitellessani Jatsi ja Hippa ravasivat ylös alas rappuja ja Tomaa harmitti. Se reppana ei kerta kaikkiaan osannut kiivetä yläkertaan. Eiköhän se asia korjaannu tässä parin päivän aikana.

Tomalla on muuten ihan liian pitkä kuono. Se on koko ajan uuninluukussa, saunan kiukaassa, Hipan pyllyssä ja niin edelleen, milloin missäkin mahdollisimman kuumassa paikassa.

Joulukuusi lähtee huomenna pihalle. Tytöt eivät ole tähänkään asti sitä merkanneet, joten jäljet johtavat erääseen, joka on juuri oppinut nostamaan koipea.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiraa luulin pyytäneeni, mutta mitä sainkaan

Liperiä vilkkaimmillaan