Luontaishoitoa

Jatsi kävi tänään kalevalaisessa jäsenkorjauksessa. Meillä on näitä mahtavia, ihmistä ja eläintä kokonaisuutena hoitavia henkilöitä peräti kaksin kappalein kävelymatkan päässä. Toinen ihan naapurissa, toinen vähän etempänä. Autollahan me sinne tietenkin mentiin ja mummeli pääsi Marko Luotosen taitaviin käsiin.

Jatsi ei ole syönyt kipulääkkeitä useampaan kuukauteen ja on muutenkin melko virkeä ja liikkuu hyvin, mutta selässä on lihakset kireänä. Päätin kokeilla tavallisen hieronnan sijaan vaihteeksi tätä systeemiä.

Tavan hieronta käsittää sen tietyn setin, mutta kalevalaisessa koira määrää hoidon tavan ja keston. Sitä ei siis pakoteta mihinkään tiettyyn asentoon, vaan se voi istua, maata, kellahtaa kyljelleen tai rellottaa selällään. Mikä vain milloinkin hyvältä tuntuu.

Jatsi kävi läpi kaikki asennot. Aluksi se yritti paeta kun sattui, mutta sitä ei lasketa keston määrittämiseksi ja pidin koiraa aloillaan. Marko kokeili sieltä täältä ja heilutteli takajalkaa samalla. Kun Jatsi huomasi miten hyvältä hoito tuntuu, se vaipui transsinomaiseen tilaan. Toiset saattavat nukahtaa hyvinkin syvään uneen.

Keskiselästä lonkkiin asti löytyi tosi tiukkoja jumituksia, mutta siitä ne pikkuhiljaa sulivat. Sitten yhtäkkiä - plink! - koira hyppäsi ylös ja meni ovelle. Kuulemma kaikki koirat tekevät täsmälleen samoin. Kun rentous on saavutettu, koira tietää milloin on saanut hoitoa tarpeeksi ja kertoo sen poistumalla paikalta. Se voi olla 15 minuuttia tai puoli tuntia, ei voi tietää etukäteen. Lasku tulee sitten sen mukaan eli etukäteen ei koira-asiakkaita voi rahastaa.

Jatkohoitona oli Back on Track selkää lämmittämään ja maltillista liikuntaa pari-kolme päivää. Hoitoprosessi jatkuu vielä sen ajan eikä liika repiytyminen ole hyvästä.

Katsellaan, miten olo ja elo etenee.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiraa luulin pyytäneeni, mutta mitä sainkaan

Ykkönen, kakkonen, hevosmies Makkonen...

Taiteentäyteinen viikonloppu Imatralla